Guld

gold and dollarSpørg en amatørinvestor, hvad de ved om guld, og du vil formentlig høre en eller anden version af ordene, “Det er sikkert.” Guld er blevet et tilflugtssted for investorerne i tider med økonomisk krise. Investorer, der er imod at tage risici, lægger ofte deres penge i guld, når de er bekymrede for en truende økonomisk nedsmeltning eller inflation. Fordi historisk har guldpriserne været bundet til økonomiske nedgang og urolige markeder, guldværdier på råvaremarkedet kan bruges som indikatorer til grundlæggende analyse; Men som med alle typer af indikatorer, er det vigtigt at huske, at det altid er muligt for markederne til at præstere på en uventet måde og bryde ud af historiske mønstre.

Hvordan guld klarer sig i tider med økonomisk stridigheder afhænger af en række faktorer, herunder:

  • Hvor stor den finansielle krise er
  • Hvad der forårsagede krisen
  • Hvor krisen er centreret
  • Hvor længe krisen sandsynligvis vil vare

Som et eksempel, i løbet af en mindre, kortvarig økonomisk nedgang, er det sandsynligt at prisen på guld stiger. Lad os sige, at krisen bliver meget alvorlig og udbredt. Folk er nødt til at begynde at sælge ud af aktiver for at få den nødvendige driftskapital. Som et resultat, begynder de at likvidere deres guld. Tilstrømningen af guld i råvaremarkedet ville få prisen til at styrtdykke, selvom verden ikke er  noget sted i nærheden af at komme fra den finansielle uro.

Lad os tage et kig på, hvordan guldværdier historisk relaterer til forskellige økonomiske forhold og faktorer, mens vi husker, at disse blot er mønstre og ikke beregnet til at være konkrete regler.

  • Inflation og deflation bank

Når centralbanker beslutter at hæve rentesatsen, stiger priser på guld normalt som folk begynder at frygte økonomisk nedgang og flytte deres penge til “sikrere” investering. Omvendt, når centralbankerne sænker renterne, kan det ske, at guldpriserne falder, da investorerne begynder at sælge guld for at forfølge andre investeringsmuligheder.

  • Indiske økonomiske forhold

Indien har en meget stor befolkning og guld er højt værdsat der. I tider med fremgang i Indien, stiger efterspørgslen efter guld ofte, hvilket leder til stigninger i prisen. Når Indiens økonomi er i nedgang, kan prisen på guld falde tilsvarende.

  • Den australske dollar

Australien er en af verdens førende eksportører af guld. Når værdien af guld stiger, stiger værdien af den australske dollar normalt også. Tilsvarende, når den globale efterspørgsel efter guld formindskes og priserne falder, vil den australske dollar normalt falde i værdi på grund af vigtigheden af guldeksport for økonomien.

  • Den Schweiziske Franc

Den schweiziske franc er delvist understøttet af guld. Når værdien af guld stiger, så gør værdien af den schweiziske franc det samme i de fleste tilfælde. Som guldpriserne falder, vil den schweiziske francs værdi typisk også falde. Desuden har Schweiz længe haft en tradition for at forholde sig neutral i tider med internationale konflikter og har et betroet, stærkt finansielt system. I tider med økonomisk nedgang, når værdien af guld stiger, betragtes den schweiziske franc ofte som en mere sikker form for valuta end andre, hvilket kører dens pris op yderligere.

  • Den amerikanske dollar

Prisen på den amerikanske dollar er normalt omvendt relateret til guldpriser. Når guldpriserne stiger, er dollarens værdi typisk i tilbagegang. Det er fordi dollaren er verdens mest handlede valuta, så når investorerne er bange for at købe guld, er det ofte på bekostning af dollaren. Den amerikanske dollar har en række andre forhold, som vil blive dækket udførligt i det sidste afsnit af vores del om grundlæggende analyse.

dollarHusk på, at intet aspekt af grundlæggende analyse er beregnet til at ses isoleret. Det er det, der adskiller en sand grundlæggende analyse fra knock-on effekt binære optioner handelsstrategi. For at kunne bruge grundlæggende analyse, vil du undersøge en række faktorer, herunder oplysninger om den økonomiske vækst og tilbagegang, status for den kinesiske økonomi, værdien af guld, værdien af den amerikanske dollar og verdens nyheder og finansielle oplysninger. En fuldendt tilgang til finansiel analyse vil give de bedste resultater med handel.