Sådan handler du med binære optioner

binaere-optionerEn binær option er en investeringstype, hvor man ikke investerer i et aktivs egentlige pris, men i om prisen vil gå op eller ned. For eksempel, hvis en investor mener, at Apple aktier skal til at stige i pris, køber vedkommende en binær option for at købe Apple. Dette kaldes at placere et call. Den binære option har et bestemt udløbstidspunkt. Hvis aktieprisen på Apple er steget, når det øjeblik indfinder sig, får vedkommende sin investering tilbage plus omkring 65 til 95%. Hvis aktien falder eller forblive, hvad den er, taber man hele den oprindelige investering.

Mens potentialet for tab er stort med en binær option, foretrækker mange handlende, hvor ligetil det er. Når du handler med binære optioner, ved du på forhånd, hvor meget du vil tjene, hvis det lykkes, og hvor meget du vil tabe. Aktivets egentlige værdi har ingen indflydelse på, hvad du tjener – kun ændringen i prisen påvirker handlen.

Binære optioner kan købes på mange forskellige slags aktiver. Nogle af de mest populære aktiver, der handles via binære optioner omfatter aktier, valutakurser (også kaldet Forex), indekser og råvarer (som olie, sølv og guld). Den tid den binære optionshandel varer er forskellig. Disse tidsrammer, der kaldes udløbstiden, kan være så korte som 30 til 60 sekunder eller så lange som en uge eller mere. Dybest set er handlen så nemt som at vælge et aktiv, vælge et tidspunkt og afgøre, om prisen vil stige eller falde.

Hvor meget kan du tjene med en binær optionshandel?

Det beløb, du tjener med binær optionshandel kaldes udbetalingen. Mens du vil vide, hvad den potentielle udbetaling er, før du foretager en investering, kan beløbet variere afhængigt af, hvad aktivet er, hvad udløbstiden er og hvilken mægler, du bruger. De fleste binære optionshandler giver en udbetaling på et sted mellem 65 og 95 procent. Som før sagt, gør det ingen forskel, hvad den virkelige pris er, når udløbstiden indfinder sig. Så længe du korrekt har forudsagt den retning, prisen har bevæget sig i, vil du få udbetalingen. Det er det, der virkelig adskiller binær handel fra andre investeringstyper, da det som regel er værdien, der afgør, hvad udbetalingen bliver.

Typer af binær handel

Når du investerer i binær optionshandel, er der forskellige typer handler, du kan foretage. Dog er alle de binære optioner opstillet efter en ja/nej struktur. De mest almindelige typer binære handler omfatter:

  • typer-af-binaer-handelOp/Ned. Den mest populære type binær optionshandel og den mest ligetil er op/ned typen, som også kaldes high/low handel. Med denne handelstype forudsiger du, om prisen vil være gået op eller ned, når udløbstidspunktet kommer.
  • Over/Under. Over/Under optionen for binær handel ligner op eller ned optionen i, at du forudsiger, om værdien af noget vil være over eller under et vist niveau på et bestemt udløbstidspunkt. Men med denne handelstype er værdien ikke den nuværende værdi, men et andet beløb, der specificeres på forhånd.
  • Touch/No Touch. Touch/No Touch binære optioner er mere komplicerede end andre typer binær optionshandel, men de vil sommetider resultere i en større udbetaling. Med denne type handel fastlægger man en værdi eller pris, og du skal afgøre, om værdien eller prisen på det pågældende aktiv vil krydse denne pris eller ”røre” den. Lad os for eksempel sige, at du investerede i en binær option for Apple aktier med en grænse på €140 pr. aktie. Hvis aktieprisen var på €100, da du købte optionen, og du valgte “touch,” ville din handel være vellykket, hvis aktieprisen nåede €140 på noget tidspunkt før udløbstiden.
  • Inde/Ude grænsen. Med denne type binær handel, afgør du om værdien af et bestemt aktiv vil være inden for et bestemt interval på udløbstidspunktet. “Inde” betyder, at du tror den vil være det, og “ude” betyder, at du ikke tror, den vil være det.