Vigtigheden af handelspsykologi

trading psychology

For at få succes i handel, skal du være i stand til at tænke rationelt og at have et godt grundlag af viden inden for investeringsverdenen og den samlede globale økonomi. Du kan ikke komme videre med at investere, hvis du ikke er i stand til at udøve selvkontrol, eller i det mindste, det er, hvad dem, der styrer markedet ville fortælle dig; Dog, når man tænker på det svimlende antal af handler, der laves hvert år, virker det ikke muligt, at hver eneste investering er lavet med en rationel sindstilstand. Med fremkomsten af online handel og muligheden for at lave lynhurtige handler fra overalt i verden ved hjælp af en mobil enhed, udføres mange af handlerne foretaget hver dag på grundlag af overtillid til markedet og udgør endda lidt mere end gambling fordi de er så irrationelle.

Hvad betyder det, at en handel er rationel?

Dybest set, for at en handel skal ses som værende foretaget på grundlag af rationalitet, skal det være en, hvor investoren mener, at de mulige gevinster forventes at overstige, hvad det koster at foretage investeringen. En rationel handel er ikke bare en, der har en høj sandsynlighed for at være en fortjeneste; det er også en, hvor overskuddet er sådan, at det kan dække alle de omkostninger, som den handlende står over for for at foretage investeringen, såsom betaling til mægleren.

Irrationelle handler er dem, der er lavet, selv når risikoen for tab er høj, eller når det overskud, man kan få ved at vinde ikke fuldt ud opvejer omkostningerne. Ofte laves irrationelle handler af overselvsikre investorer, personer, som enten lægger for meget vægt på deres egen viden, stoler for meget på en bestemt handelsstrategi eller slægger for meget vægt på finansielle nyheder.

Selvfølgelig er det muligt for irrationelle handler at lykkes noget af tiden, men rationelle handler har højere sandsynlighed for at være rentable for investorer på lang sigt. Mennesker, der er i investering bare for begejstringen og spændingen ved det hele, som ser investeringer som en hobby, behøver måske ikke bekymre sig om, hvorvidt de laver rationelle handler eller ej; Men mennesker, der håber på at leve af at investere, eller som forsøger at gro rigdom til pension må forstå, at deres egen psykologi kan have en stor indvirkning på deres langsigtede succes eller fiasko med at investere.

man and woman investorEn nylig undersøgelse, der sammenlignede porteføljer af mænd og kvinder giver en interessant indsigt i, hvordan psykologi kan bidrage til succes eller fiasko i investering. Selvom kvinder ofte opfattes som det mindre rationelle køn, var kvinder mere tilbøjelige til at se højere afkast over længere tidsperioder end mænd. Dette er fordi mænd havde en tendens til at lave alt for mange handler. Undersøgelsen fandt ud af, at mænd, der havde indledende succeser lod gevinsterne stige dem til hovedet. De blev arrogante og var mindre tilbøjelige til at tro, at de kunne tabe. Desuden mænd var mere tilbøjelige til at tage risici med investeringer, der havde mindre sandsynlighed for at give udbytterigt overskud end kvinder var. Selvom kvinder ofte bliver beskyldt for at være det mere følelsesorienterede køn, viste de sig at være mere forsigtige, rationelle investorer i denne undersøgelse.

At nævne dette studie er ikke for at forklejne mænd på nogen måde. Det er blot refereret for at vise, at der er konkrete videnskabelige beviser, der illustrerer, at psykologien kan have en stor indflydelse på en investors evne til at opretholde den rette tankegang under handel. Uanset om du er en mand eller en kvinde, skal du altid være opmærksom på, hvilken rolle dine følelser spiller, når du træffer handelsbeslutninger. Hvor meget påvirker fakta din beslutning? Hvor meget bruger du din egen fornemmelse eller intuition til at træffe din beslutning? Føler du dig spændt? Rolig? Nervøs? Stresset?

Når du investerer, er der en masse, der er ude af din kontrol. Du kan ikke styre verdensnyheder. Du har ingen individuel indflydelse på prisen på en råvare, præstationen af selskabet eller styrken af et lands økonomi. Du er i høj grad prisgivet påvirkninger udefra, som du ikke kan røre.

Selvfølgelig kan du gøre alt muligt for at lære så meget som du kan om investeringsverdenen for at forsøge at gøre markederne mere forudsigelig.e Du kan bruge handelsstrategier som grundlæggende analyse og teknisk analyse til at hjælpe dig med at træffe bedre beslutninger om investeringer og minimere din risiko for tab; men når det kommer til stykket, er ingen strategi 100 procent korrekt 100 procent af tiden. Ligegyldigt hvor meget du ved om bestemte aktiver, det samlede marked og den globale økonomi, kan du stadig ende med at blive overrasket.

trading mindDu har dog kontrol over én ting – hvordan du reagerer på dit eget sind. At forståe handelspsykologi kan sætte dig i en magtposition, når du investerer. Det er et aspekt af den proces, der er inden for din rækkevidde, så du vil være sikker på, at du har kontrol over dine følelser og dit sind.

Tænk over det på denne måde – hvis du var i et pokerspil, og du tabte, fordi din modstander var en bedre bluffer, kunne du være okay med nederlaget; Men hvis du tabte, fordi du tog fejl af, hvilke kort du havde i hånden, ville du forståeligt føle dig skuffet over dig selv. At handle uden at tage psykologi i betragtning, er meget ligesom at spille poker med lukkede øjne – du kan ikke vide med sikkerhed, hvilken slags træk du laver, medmindre du træder et skridt tilbage og overvejer, hvad din følelsesmæssige og mentale status er.

Undersøgelser har vist, at folk kan forventes at blive overselvsikre, når de lykkes med vanskelige opgaver. Suset og spændingen ved at være i stand til at gøre noget udfordrende styrker ego og selvværd, og selvom det kan føles godt, kan det være ødelæggende, når du investerer. Du laver måske et par små binære optioner handler korrekt, og tænker så “Jeg har styr på det her” og investerer for meget næste gang, og taber det hele.

Et andet område, hvor psykologien kan underminere din evne til at investere klogt, er i tilskrivningstilbøjelighed. Her er et eksempel på, hvordan det virker. Lad os sige, du har lavet en binær option handel, og det var en succes. Du tror på dig selv, “Jeg var i stand til at lave denne handel, fordi jeg ved så meget om denne aktie.” Så du handler igen, og du taber. I stedet for at indse, at dine antagelser om bestanden måske var forkerte, bebrejder du noget andet såsom omskifteligheden i markedet for problemet. Fordi du ikke har foretaget en korrekt undersøgelse af årsagen til fejlen af din handel, fortsætter du med at handle med den samme metode, som du gjorde oprindeligt og fortsætter med at tabe.

timeHvis du virkelig ønsker at på succes i binære optioner handel-verdenen og gøre det til et erhverv eller bruge det til din fordel for at gro rigdom på lang sigt, skal du få kontrol over dit sind. Tag dig tid til at uddanne dig selv om handelspsykologi. Der er en masse bøger skrevet af myndighederne om emnet, som vil hjælpe dig med at få indsigt i, hvordan dit sind kan underminere dig, når du handler og hjælpe dig til at genkende, når du har brug for at tøjle din hjerne for at investere mere rationelt . At tage sig tid til at lære mere om, hvordan dit sind fungerer, vil helt sikker betale sig som du bevæger dig fremad med at investere.